Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00

Current show

Xclusif Top 40

14:00 17:00


Juliette Gréco (93) is overleden, “la grande dame noire” van het Franse chanson

Written by on 23 september 2020

De vader van Juliette Gréco was van Corsicaanse afkomst, haar moeder zat in het verzet en betrok daar haar dochter bij. De Gestapo zette het 15-jarige meisje een paar maanden achter de tralies. Meteen na de Tweede Wereldoorlog ontdekte Juliette Gréco Parijs. Ze begon te acteren en bracht poëzie op de radio.

Geleidelijk schakelde ze over naar cabaret, met een tournee naar de Verenigde Staten en Brazilië, en film. Ze speelde de hoofdrol in “Orphée” van Jacques Cocteau, “The Roots of Heaven”  van John Huston en Jacques Brels “Le Far West”.  Een tijdlang was ze de geliefde van producer Darryl F. Zanuck, van auteur Albert Camus en jazzreus Miles Davis.