Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


“Hij kan het dan toch”: niks dan lof over koning Filip als koning van de 21e eeuw, in aflevering 4 van Canvas-docu

Written by on 23 september 2020

“Ik zie de rol van de koning in de formatie niet door iemand anders opgenomen worden,” zegt politicoloog Carl Devos (UGent). “Niet door een verkozen politicus. Ik weet niet goed hoe je die rol nog kunt laten vervullen als je geen koning hebt.”

De eerste formatie van koning Filip in 2014 liep relatief vlot, zijn tweede formatie na de verkiezingen van 26 mei 2019 duurt al bijna 500 dagen. Aan hem ligt het niet, klinkt het. “Het algemeen gevoel dat ik opvang,” zegt oud-kabinetschef Frans Van Daele, “is dat in die complexe toestand de koning tot nu toe elke keer de juiste move heeft gemaakt om langzaam maar zeker uit te komen waar we moeten uitkomen.”

(Lees voort onder de foto)