Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Europese Commissie stelt nieuw migratiepact voor: flexibele bijdrage in plaats van verplichte spreiding van migranten

Written by on 23 september 2020

Verder zal er ook worden gewerkt aan partnerschappen op maat met niet-EU-landen. Zo’n samenwerkingen moeten helpen om mensen sneller te kunnen terugsturen, om controle en identificatie van mensen aan de grens te vergemakkelijken, om meer legale migratieroutes uit te werken, en ook om mensensmokkel tegengaan.

In het terugkeerbeleid zal er ook een grotere rol voorzien zijn voor de kust- en grenswacht van de EU. Er moet ook een “Terugkeercoördinator” worden aangesteld, met afgevaardigden in de verschillende lidstaten. Europa wil op die manier proberen om landen van herkomst te overtuigen om hun onderdanen terug op te nemen.