Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Eén agent aangeklaagd in Amerikaanse zaak-Breonna Taylor, maar niet voor de dood van de vrouw

Written by on 23 september 2020

Breonna Taylor, een gewezen spoedverpleegkundige van 26 jaar, werd in de nacht van 13 maart doodgeschoten door politieagenten die haar appartement binnenvielen. De inval gebeurde in het kader van een huiszoeking naar verdovende middelen, maar later zou blijken dat in het huis van Taylor geen drugs aanwezig waren.

De agenten vielen zonder waarschuwing binnen in het appartement. De vriend van Taylor opende het vuur, denkend dat het inbrekers waren. Daarop begonnen de agenten in het wilde weg te schieten. Breonna Taylor werd zes keer geraakt. Eén van de kogels werd haar fataal.