Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Slimme immigratie is broodnodig voor onze concurrentiekracht

Written by on 22 september 2020

België en Europa vergrijzen gestaag en de zilveren haren zetten hun opmars door in het straatbeeld. Het aandeel ouderen in de bevolking neemt toe, terwijl de gemiddelde leeftijd blijft stijgen. De helft van de Belgen is ouder dan 41 jaar en 35% van de bevolking is zelfs 55-plus. In de rest van Europa zien we gelijkaardige cijfers. Het EU-gemiddelde ligt met een mediaanleeftijd van 43 jaar zelfs nog hoger dan in België.

Die evolutie mag dan wel goed nieuws zijn voor fabrikanten van elektrische fietsen, maar het globale plaatje voor onze regio – en bij uitbreiding het volledige oude continent – ziet er heel wat minder rooskleurig uit. En dat is een probleem voor onze welvaart en concurrentiekracht op het wereldtoneel.