Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Rector UGent doet smeekbede na drukte in uitgaansbuurt Overpoort: “Hou het alsjeblieft veel veiliger”

Written by on 22 september 2020

Het was de eerste avond van het academiejaar, en traditiegetrouw lonkt voor veel studenten dan de Overpoortstraat. Het is de bekendste uitgaangsbuurt van Gent, waar veel studentencafés zijn. Ondanks corona hadden ook gisterenavond veel studenten hetzelfde idee.

“Er was heel veel volk. De terrassen zaten vol, de cafés waren aan maximumcapaciteit en er liep dan ook nog eens heel veel volk heen en weer in de Overpoortstraat”, zegt hoofdinspecteur Eva Houpels van de Gentse politie. Incidenten zijn er niet geweest, maar op beelden is inderdaad te zien hoe de studenten amper afstand houden en vaak in grote groepen bij elkaar staan.