Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Onderzoek naar docente in Den Haag: “Waarom zou ik Trump of Baudet niet mogen vermoorden?”

Written by on 22 september 2020

Naast de Amerikaanse president Trump gaat het in het filmpje over de  Nederlandse politicus Thierry Baudet, de voorman van de radicaal-rechtse partij Forum voor Democratie. Met zijn partij scoorde Baudet een paar jaar geleden erg goed bij de provinciale verkiezingen. FvD werd toen – landelijk gezien – de grootste partij. Baudet zit ook in het Nederlandse parlement. Lange tijd werd hij in Nederland gezien als de “nieuwe leider op uiterst-rechts, na Geert Wilders”. De laatste tijd scoort Baudet minder in de peilingen: in de laatste peilingwijzer van de NOS scoort de partij zo’n 7,5 procent. 

In een reactie op Twitter, klinkt het bij de partij van Baudet: “”Dit is de haat waarmee we worden geconfronteerd. Dit soort geweldsfantasieën zijn niet normaal en mogen ook nooit normaal worden.”