Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Nieuwe verstrengingen coronamaatregelen op komst voor de Britten 

Written by on 22 september 2020

Ook aan de andere kant van het Kanaal is het aantal besmettingen met het coronavirus weer fors aan het toenemen. Premier Boris Johnson wil zich vanavond in een toespraak tot de Britten wenden om hen de ernst van de situatie duidelijk te maken . Vanmorgen houdt Johnson overleg met het crisiscomité Cobra. Daarna spreekt hij het parlement toe. 

De voorbije dagen kwamen er in Groot-Brittannië dagelijks tussen 3.500 en 4.000 nieuwe besmettingen bij. Gezondheidsexperts waarschuwden eerder op maandag dat het land zonder strengere maatregelen tegen midden oktober afstevent op 50.000 nieuwe gevallen per dag.

De Britse regering heeft alvast beslist om vanaf morgenavond de pubs, café’s en restaurants om 22 uur te laten sluiten. In sommige regio’s in het noordoosten van Engeland, Noord-Ierland en Wales gelden al strengere maatregelen. (lees verder onder foto)