Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Kleuter vindt menselijk bot in speeltuin in Ravels: “Plots had ik door dat mijn dochter geen gewone tak vasthad”

Written by on 22 september 2020

“Thuisgekomen zijn we beginnen te googelen, en mijn man is huisarts, dus die kent wel wat van anatomie. Hij was er zo goed als zeker van dat dit een stuk is van het kuitbeen van een menselijk skelet. Het bot moet oorspronkelijk nog langer geweest zijn. Het is vermoedelijk ergens afgebroken en meet nu nog zo’n 20 centimeter”, zegt Michiels.

De vraag is hoe een menselijk bot naast een glijbaan kon belanden. “De speeltuin naast de kerk van Ravels is spiksplinternieuw. Tot voor kort was er op die plek een oud kerkhof met graven waarvan de concessies verlopen zijn. Er waren ook lange tijd grote graafwerkzaamheden van de gemeente. Misschien heeft een hond dit kuitbeen al eerder opgegraven en is het zo bij mijn dochter terechtgekomen”, zegt Michiels aan Radio 2.