Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Johan Vande Lanotte: “Deze crisis was nodig, de vraag is: raakt men er weer uit?”

Written by on 22 september 2020

Bijna een jaar geleden nam Johan Vande Lanotte zelf nog deel aan de politieke gesprekken, toen hij samen met MR-kopstuk Didier Reynders een informateursopdracht kreeg van het paleis. “Ik denk dat we intussen wel een hele stap verder waren geraakt. Ik had de indruk dat de zeven partijen (CD&V, Open VLD, SP.A, Groen, PS, MR en Ecolo, nvdr.) wel degelijk de bedoeling hadden om een regering te vormen. Het was voor het eerst dat men in een preformatie zat, met de bedoeling om een formatie op te starten”, vindt Vande Lanotte. Al spreekt hij wel in de verleden tijd. Is de zogenoemde Vivaldi-coalitie voor hem nu dood en begraven, nu zijn eigen partij niet meer verder wil met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez?