Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Festivaldirecteur en curator Frie Leysen (70) overleden

Written by on 22 september 2020

Ze viel tijdens haar leven meermaals in de prijzen. Zo kreeg ze voor 10 jaar De Singel in 1991 de Arkprijs van het Vrije Woord. In 2003 won ze de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste van de Vlaamse Gemeenschap, in 2007 ontving ze een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel (foto onderaan) en in 2014 kreeg ze de Erasmusprijs overhandigd uit handen van koning Willem-Alexander.

Twee jaar geleden nog won ze de Prix Bernadette Abraté, jaarlijks uitgereikt aan een belangrijke persoonlijkheid in de podiumkunsten. Vorig jaar kreeg ze een Lifetime Achievement Award door de European Festivals Association wegens van haar jarenlange inzet voor de kunstenaar.