Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Vlaamse overheid compenseert maar helft van gekapt bos: “Onaanvaardbaar dat mijn voorgangers dit lieten gebeuren” 

Written by on 21 september 2020

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) erkent het probleem en wil het systeem hervormen. Demir wijst daarbij ook naar haar voorgangers. In de periode van 2001 tot 2019 zou er namelijk 1.500 hectare te weinig bos zijn gecompenseerd. “Dat mijn voorgangers dit lieten gebeuren, is onaanvaardbaar.”

Ook Demir wil dat er beter wordt nagedacht vooraleer er wordt overgegaan tot boskap. Er zouden dit jaar nog verstrengingen komen. Ten slotte belooft ze dat er geen verdere achterstand zal komen tijdens deze regeerperiode. 

Beluister hier het gesprek met Mieke Schauvliege tijdens “De Ochtend”: