Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog – 1.061 besmettingen per dag erbij, minister Weyts aan startende studenten: “Lééf, maar doe het veilig”

Written by on 21 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De coronacijfers: gemiddeld 1.061 besmettingen per dag erbij

De coronacijfers in ons land blijven stijgen. In de week van 11 tot 17 september kwamen er elke dag gemiddeld 1.061 nieuwe bevestigde besmettingen bij, dat is een stijging met 44% tegenover een week eerder. Vorige week waren er verschillende dagen met meer dan 1.500 positieve testen per dag.

De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 45 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, vorige week waren dat er nog 30 per dag. Het aantal coronadoden blijft wel laag, elke dag sterven er nu in België gemiddeld 2 mensen die besmet waren met het virus.

Minister Weyts aan de startende studenten: “Leef, maar doe het verantwoordelijk”

Vandaag start het academiejaar aan de vijf Vlaamse universiteiten. Tienduizenden studenten beginnen er straks aan in grote onzekerheid, door de coronacrisis en alle maatregelen daarrond. Het wordt minder vrolijk dan anders, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in een filmpje op Twitter. Zijn boodschap aan alle studenten is: Leef, maar doe het veilig en verantwoordelijk.

Cafés en restaurants moeten in grote delen van Nederland sluiten om 1 uur

Horecagelegenheden in de Nederlandse Randstad moeten eerder sluiten. Zondagavond zijn de strengere maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Sinds middernacht mogen geen nieuwe klanten meer binnen, een uur later gaan cafés en restaurants dicht. 

Lees hier het volledige artikel: 

Opnieuw bezoekers welkom in wereldberoemde Taj Mahal

De Taj Mahal gaat opnieuw open voor bezoekers, ondanks dat India de VS lijkt in te halen als land waar wereldwijd de meeste coronabesmettingen zijn. India (met 1,3 miljard inwoners) heeft meer dan 5,4 miljoen gevallen van COVID-19 geregistreerd. Dagelijks komen er in het land ongeveer 100.000 nieuwe besmettingen en meer dan 1.000 coronadoden bij.

Na een strikte lockdown in maart aarzelt premier Narendra Modi om net als andere landen nieuwe beperkingen in te stellen. In plaats daarvan heeft zijn regering juist versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd, zoals voor het treinverkeer, binnenlandse vluchten, markten, restaurants en nu dus de Taj Mahal.

Het wereldberoemde witmarmeren mausoleum uit de 17e eeuw staat in de stad Agra, ten zuiden van New Delhi, en is de populairste toeristische trekpleister van India. Tickets kunnen enkel online gekocht worden en bezoekers zijn verplicht een mondneusmaker te dragen. Hun temperatuur wordt ook gemeten voor ze het monument betreden.

AFP or licensors