Current track

Title

Artist

Current show

Project X

20:00 22:00

Current show

Project X

20:00 22:00


Kinderen en jongeren worden nog altijd geleefd door strenge coronaregels

Written by on 21 september 2020

Een nieuwe lockdown moeten we koste wat kost vermijden. Die periode was voor kinderen en jongeren onredelijk moeilijk en ingrijpend. In onze online-enquête #jongerenovercorona noemden ze corona stom, kut, saai, vermoeiend, irritant en ‘levensverpester’.

Ik sprak de laatste weken met kinderen en jongeren in een jeugdhulpvoorziening. In de lockdown geen bezoek kunnen krijgen en zelf niet meer op bezoek naar huis kunnen, viel het zwaarst. Die gedwongen extra breuk met de familie heeft ouders én kinderen erg geraakt en was niet te verantwoorden. Ook dat ze weken aan een stuk niet naar buiten mochten, woog enorm op hun mentale welzijn. ‘Onrechtvaardig’ noemden ze het. Hun begeleiders gingen wel binnen en buiten met alle risico’s van dien. Ook nadat de steden weer volliepen met mensen, bleven die jongeren binnen en mochten zij niet gaan lopen of fietsen zoals thuis wonende jongeren.