Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Massabetoging voor democratie in Thailand sluit af met herdenking van grondwettelijke revolutie van 1932

Written by on 20 september 2020

Opvallend daarbij is de terughoudendheid van leger en politie en van de regering zelf. In het verleden trad die hard op tegen betogingen van de oppositie, nu laat die veelal betijen, al wil premier Chan-ocha niet weten van gelijk welke aanpassing van de koninklijke macht dan ook. 

Prayuth Chan-ocha was de stafchef die in 2014 de democratisch verkozen premier Yingluck Shinawatra afzette en sindsdien de macht in handen heeft. Sinds kort is hij premier na verkiezingen die verliepen volgens een nieuwe grondwet die veel macht toekent aan de legertop en door de oppositie als ondemocratisch wordt beschouwd.