Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


 “Het mag echt wel stoppen, ik ben het beu”: dokter Joris Van Hove ziet op tegen nieuw euthanasieproces

Written by on 20 september 2020

Van Hove voelt zich wel minder angstig dan bij het eerste proces. “Nu zal het voornamelijk gaan over of de wet goed is toegepast, daar ben ik redelijk van overtuigd. Ik ben er zeker van dat dit proces voor mij goed zal aflopen. De feiten zijn ijzersterk.”

Na begin dit jaar vrijgesproken te worden door een volksjury, verschijnt Van Hove in het voorjaar voor drie beroepsrechters.  Advocate Christine Mussche vindt ook dit niet eerlijk: “Hij wordt afgehouden van zijn natuurlijke rechters met gelukkig één verschil, ze kunnen hem niet meer straffen.” Van Hove moet wel een grote schadevergoeding betalen als hij schuldig bevonden wordt.

Bekijk hieronder het gesprek met Joris Van Hove en Christine Mussche in “De zevende dag”: