Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Downloadverbod TikTok in VS uitgesteld tot 27 september

Written by on 20 september 2020

Eerder op de dag had president Donald Trump ingestemd met de deal. “Het wordt een heel nieuw bedrijf. Ze zullen met China niets meer te maken hebben. Ik heb mijn goedkeuring gehecht aan het akkoord. Als het zich concretiseert, zoveel te beter. Gebeurt dat niet, ook goed”, zei Trump.

Het is nog niet duidelijk hoe het mogelijke akkoord tussen TikTok, softwareconcern Oracle en supermarktketen Walmart er precies zou uitzien. Oracle zou de technologische partner in de VS worden, en Walmart de commerciële partner. Volgens Trump zal het nieuwe bedrijf, dat TikTok Global zou gaan heten, “minstens 25.000 mensen” in dienst nemen. De hoofdzetel zou in Texas komen. De betrokken ondernemingen zouden ook 5 miljard euro doneren aan het Amerikaanse onderwijs, deelde Trump nog mee.

Het is nog onduidelijk in hoeverre de Chinese regering nog moet instemmen met de deal. Eerder heeft Peking al een directe verkoop van de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan softwareconcern Microsoft getorpedeerd. Het Chinese regime voerde een nieuwe regel in, die stelt dat software-algoritmes enkel met toestemming van de autoriteiten aan het buitenland verkocht mag worden.