Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Boetes tot 11.000 euro in Engeland voor overtreden quarantaineregels

Written by on 20 september 2020

Premier Boris Johnson kwam zaterdagavond met nieuwe beperkende maatregelen die van kracht worden voor de inwoners van regio’s in het noorden, noordwesten en centrum van Engeland. Daar slaat de nieuwe golf van besmettingen met het coronavirus het hardst toe.

Een van de maatregelen is een wettelijke verplichting tot zelfisolatie vanaf 28 september. De verplichting zal gelden voor mensen die positief hebben getest of aan wie de nationale gezondheidsdienst NHS expliciet vraagt om een quarantaine in acht te nemen.

Mensen die positief testen moeten zich 10 dagen isoleren. Wie samenwoont met iemand die positief testte of symptomen vertoont, moet 14 dagen binnenblijven. Er zwaaien boetes van 1.000 tot liefst 10.000 pond voor herhaaldelijke of zware overtredingen.

Als aanmoediging om de regels na te leven, voert de regering een forfaitaire tegemoetkoming van 500 pond in voor mensen met lage inkomens die niet de mogelijkheid hebben om te telewerken.