Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Is de consumptiecheque een flop? “Nog even geduld, binnenkort kan je er wèl gebruik van maken”

Written by on 19 september 2020

Wat is een consumptiecheque?

De consumptiecheque is een financiële bonus die Belgische bedrijven aan hun werknemers kunnen geven als beloning voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Maar de cheque heeft nog een tweede doel. Je kan er mee betalen bij lokale handelaars, horecazaken en sport- of cultuurverengingen. Allemaal sectoren die hard hebben geleden tijdens de crisis en dus wel wat extra steun kunnen gebruiken.

De nieuwe cheques werken op een gelijkaardige manier als maaltijdcheques of eco-cheques. Het gaat over een extralegaal voordeel, wat betekent dat de cheques vrijgesteld zijn van sociale zekerheidsbijdragen. Met andere woorden, bruto is netto. De consumptiecheque kan tot 300 euro bedragen en is alleen geldig in België.