Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


WHO laat expert niet spreken in Kamercommissie corona: “Donderslag bij heldere hemel”

Written by on 18 september 2020

Op de agenda van de Covid-commissie stond vanmorgen een hoorzitting met Hans Kluge, de regionaal directeur van de WHO, en Lieven De Raedt, het diensthoofd internationale betrekkingen van de FOD Volksgezondheid. De commissieleden keken vooral uit naar de aanwezigheid van de WHO, om vragen te beantwoorden over de aanpak van de strijd tegen het coronavirus.

Maar amper een uur voor aanvang werden de commissieleden ingelicht dat Kluge zijn kat zou sturen. “Dat was een beetje een donderslag bij heldere hemel. Gisteren nog hadden we vertaling geregeld omdat bleek dat hij in het Engels moest spreken. De afspraak lag vast”, vertelt De Caluwé aan onze redactie. Over de beweegreden kan hij zich niet uitspreken.

De WHO stelt voor dat de commissieleden hun vragen schriftelijk zouden bezorgen aan de organisatie, wat nu ook zal gebeuren. De Caluwé wil de vragen van de parlementsleden verzamelen tegen woensdag (in het Engels) en dan doorsturen. De WHO liet ook weten zelf aan een rapport te werken dat België dan kan inkijken.