Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Welkom zelfrijdende wagen, adieu privéauto

Written by on 18 september 2020

Uiteraard moet zo’n model gepaard gaan met een mentaliteitswijziging bij zowel consumenten als de auto-industrie. Enerzijds moeten consumenten het idee loslaten dat een (eigen) wagen deel is van hun identiteit. En dat is best een opdracht, want laat ons eerlijk zijn: de auto als prestigeobject is toch een notie die er na de Tweede Wereldoorlog decennialang bij ons allen is ingestampt.

Maar ook de automobielindustrie zal zich moeten aanpassen aan die nieuwe economische realiteit en nog meer moeten inzetten op het aanbieden van de best mogelijke features en diensten – in plaats van zich te concentreren op massaproductie en -verkoop. 

Als we die mentaliteitswijziging kunnen realiseren, hoeft het echter helemaal geen probleem te zijn dat autonome voertuigen misschien nooit op ieders oprit zullen staan.