Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Strengere coronamaatregelen voor enkele Nederlandse regio’s: sluitingsuur voor horeca en maximum 50 personen bijeen

Written by on 18 september 2020

Hieronder een kort overzicht van de nieuwe maatregelen:

  • Horecazaken moeten sluiten om 1 uur ’s morgens en mogen vanaf middernacht geen nieuwe klanten meer binnen laten,
  • Bijeenkomsten van meer dan 50 personen zijn niet meer toegelaten, behalve demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaartplechtigheden en dans- en theatervoorstellingen,
  • Voor bijeenkomsten van meer dan 50 mensen komt er een meldplicht,
  • De maatregelen gaan zondag in, om 18 uur.

In Amsterdam worden de parken voortaan ’s nachts afgesloten. In Amsterdam en Rottedam zullen openbare gebouwen – bibliotheken of zwembaden bijvoorbeeld – op bepaalde tijdstippen alleen open zijn voor ouderen en mensen met gezondheidsproblemen. In Rotterdam moeten afhaalrestaurants om 2 uur ’s nachts dicht. 

Volgens Rutte zijn de extra maatregelen nodig omdat de Nederlanders minder streng omgaan met de coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand houden en je handen wassen. Hij doet een oproep om de teugels weer strakker aan te halen.

Minister van Volksgezondheid De Jonge benadrukt dat het aantal besmettingen echt te hoog is. Is er sprake van een tweede golf? “Ja, als we kijken naar het aantal besmettingen”, aldus De Jonge. “Maar nee, als je kijkt naar het aantal ziekenhuisopnamen.”

In Nederland zijn de voorbije 24 uur 1.972 nieuwe besmettingen geregistreerd, een nieuw record voor de vierde dag op rij.