Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Slechthorend in tijden van mondkapjes: “Het is verschrikkelijk, een beetje meer begrip is al voldoende”

Written by on 18 september 2020

Er zijn al oplossingen bedacht, zoals stickers of buttons om aan anderen duidelijk te maken dat je doof of slechthorend bent, zodat ze er rekening mee kunnen houden. En er zijn ook steeds meer transparante mondmaskers, mondkapjes met een plastic venstertje, waardoor je tegelijk toch de maatregelen naleeft en je gesprekspartner kan zien spreken.

Doof Vlaanderen, de koepelorganisatie voor dovenverenigingen in Vlaanderen, toonde zich eerder al een voorstander van transparante mondmaskers. Dat is niet alleen voor doven en slechthorenden een handige tip om te communiceren met anderen.