Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Sammy Mahdi (CD&V): “Als andere partijen vinden dat abortuswet versoepeld moet worden, vorm dan een regering zonder ons”

Written by on 18 september 2020

De Vivaldi-partijen stemden gisteren in de Kamer een motie goed die bepaalt dat een nieuwe regering op 1 oktober een regeerverklaring zal afleggen in het federale parlement. De tijd dringt dus, maar 100 procent zekerheid dat die regering er komt, is er nog niet, benadrukt Sammy Madhi in “De afspraak op vrijdag”.  “Op dit moment heeft nog niemand volmondig ‘ja’ gezegd.”

“We zitten aan de onderhandelingstafel met onze thema’s en onze eisen. Als daarnaar geluisterd wordt, zitten we op 1 oktober misschien met een regering waar we deel van uitmaken. En anders niet”, klinkt het bij Mahdi.

Die eisen gaan verder dan de ethische thema’s, zoals abortus, benadrukt Madhi. Maar hij sluit zich aan het standpunt van zijn partijvoorzitter: de gevoelige ethische thema’s, zoals de versoepeling van de abortuswetgeving, moeten in de ijskast. “Als andere partijen vinden dat het er wel moet komen, vorm dan een regering zonder ons en dan zijn we uitgepraat”, besluit Madhi ferm het hoofdstuk over de formatie.