Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Liveblog – Gemiddeld aantal besmettingen fors gestegen,  afgelopen maandag 1.625 positieve testen

Written by on 18 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De coronacijfers: gemiddeld aantal besmettingen neemt fors toe

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus is de voorbije week fors gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het wetenschappelijke instituut Sciensano.

  • In de week van 8 tot 14 september kwamen er elke dag gemiddeld 978 nieuwe besmettingen bij. Dat is een stijging met 74 procent tegenover de week daarvoor.
  • Afglopen maandag, 14 september, was een piekdag: toen hebben 1.625 mensen in België positief getest.
  • Het aantal ziekenhuisopnames is ook aan het stijgen. Afgelopen week werden elke dag gemiddeld 39 patiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Vorige week waren dat er nog 22 per dag.
  • Gisteren, donderdag 17 september, lagen er 371 mensen met een coronabesmetting in het ziekenhuis, van wie 69 op de dienst intensieve zorg.
  • Het aantal mensen dat overlijdt aan de gevolgen van een besmetting blijft laag. De voorbije week stierven elke dag gemiddeld 3 patiënten die besmet waren met corona.

Corona-app gelanceerd voor eerste 10.000 mensen

Na een vertraging van een aantal weken wordt de Coronalert, de Belgische corona-app, vandaag gelanceerd. De app, die met de daadloze bluetooth-technologie op de smartphone werkt, moet de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk helpen indijken. De app wordt eerst uitgerold bij 10.000 gebruikers. Vanaf 28 september zal iedereen dan Coronalert kunnen downloaden.

Lees meer in het artikel:  

Goeiemorgen!

Ook vandaag kunt u in deze liveblog terecht voor het belangrijkste coronanieuws van de dag. Hieronder kunt u het nieuws van gisteren nog eens nalezen.