Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Ex-lid adviesraad Celeval: “Geruzie is gevolg van politieke beslissing en gebrek aan overheidsmanagement”

Written by on 18 september 2020

Marc Buelens is het daarmee absoluut niet eens. Buelens is organisatiepsycholoog en doceerde in het verleden besliskunde zowel aan de faculteit geneeskunde als aan de faculteit economie van de Universiteit Gent. Hij ziet een groot verschil in de manier van de denken van geneeskundigen en economen. 

Daardoor redeneren virologen in termen van risico’s. “Iemand moet zeggen dat we een aanvaardbaar risico nemen”, zegt Buelens in “De wereld vandaag”, op Radio 1. “Op dit moment zeggen de virologen dat het risico onaanvaardbaar is. Dat betekent dat we nog niet kunnen overgaan naar positieve maatregelen. De gevaren zijn nog te groot.”

“Een econoom redeneert in termen van verwachte waarde”, aldus Buelens. Daarbij gaat het onder meer ook over dingen als een draagvlak. “Het is meer zoeken naar een korfje producen in een mand.”

“Natuurlijk moeten we positief kunnen handelen, méér doen en die bubbels vergroten. Maar het is nog te vroeg!”, zegt Buelens. “De vijand is een virus dat zich niet laat temmen en exponentieel stijgt als je het een beetje ruimte geeft.”