Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Amal Clooney stapt met slaande deuren op als speciaal Britse gezant uit onvrede met brexitwet

Written by on 18 september 2020

De nieuwe wet zou dat akkoord dus schenden en een inbreuk zijn op het internationaal recht, geeft de regering zelf toe. Dat heeft niet enkel tot veel kritiek geleid in de EU, maar ook in het VK zelf tot in de Conservatieve regeringspartij toe. Onder meer een aantal prominente ex-premiers zoals John Major (Conservatief) en Tony Blair en Gordon Brown (Labour) hebben zwaar uitgehaald naar de wet.

Die is nu in eerste lezing goedgekeurd, ondanks een rebellie van een aantal Conservatieve parlementsleden. Er is nog wel een definitieve goedkeuring nodig. Critici verwijten premier Johnson dat hij op die manier het internationale vertrouwen in het VK op het spel zet, net nu dat land nieuwe handelscontacten nodig heeft na de brexit.