Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Premier Johnson wil eind oktober 500.000 testen per dag, maar geeft ruiterlijk toe: “Nu niet genoeg testcapaciteit”

Written by on 17 september 2020

De kranten laten de testcrisis niet los. “De Tories testen niet”, kopt de Daily Mirror. “Het testsysteem is in een staat van chaos, mensen worden weggestuurd bij testcentra, en dat terwijl de coronabesmettingen hun hoogste toppen bereiken sinds mei.”

De Daily Mail vat samen: “We hebben gefaald. We hebben vijf maanden geleden gewaarschuwd dat er een crisis met testen zou komen, en nu moet de premier vol schaamte toegeven: “We redden het niet.””

En The Telegraph focust vooral op wie nu voorrang zal krijgen. Wie dus wél nog getest kan worden. Volgens de krant zouden de beschikbare testen vooral naar de ziekenhuizen, woonzorgcentra en de scholen gaan. En dat betekent dan ook dat mensen die niet op die prioriteitenlijst staan, gewoonweg niet getest kunnen worden, ook al hebben ze symptomen.