Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


“Longen doen pijn en ik ben verward”: ook coronapatiënten die nooit in het ziekenhuis lagen, kunnen nog maanden last hebben

Written by on 17 september 2020

De onderzoekers benadrukken dat het gaat over een relatief jonge en gezonde groep patiënten. “De gemiddelde leeftijd ligt op 41 jaar, mensen die voor de besmetting vrijwel geen zorgbehoefte hadden. Dat maakt deze resulaten nog opvallender”, zegt professor Burtin.

“Als je kijkt naar hoe afhankelijk deze patiënten zijn van anderen voor zorg, dan scoren ze even slecht als patiënten met ernstige chronische aandoeningen. Dat is niet normaal voor zulke jonge patiënten. Dat bewijst dat de schade die het coronavirus aan het lichaam kan aanbrengen zeer groot is”, besluit professor Burtin.