Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Limburgs Platform voor mensen op de vlucht krijgt armoedeprijs

Written by on 17 september 2020

Timbo werd destijds begeleid door Linda, toen hij hier als vluchteling toekwam. Intussen is hij zelf vrijwilliger bij de organisatie en kwam hij mee de prijs in ontvangst nemen. “Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk ondersteuning is, om de taal, de cultuur en de waarden van een land te leren”, getuigt hij. Linda Delva van het Limburgs Platform voor mensen op de vlucht hoopt dat de prijs een eye-opener is voor de bevoegde Vlaamse ministers Wouter Beke (CD&V) en Bart Somers (Open VLD). “Onze vrijwilligers springen bij waar de hulpverleners geen tijd voor hebben”, zegt ze, “maar we kunnen als vrijwilligersorganisatie wel wat structurele hulp gebruiken”.