Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Hoe een waterflesje zou bewijzen dat Navalny niet via thee in luchthaven, maar al in hotelkamer vergiftigd werd

Written by on 17 september 2020

Hoe het waterflesje in Duitsland is geraakt, legt het team van Navalny niet uit. Maar medewerkste Maria Pevtsjich bevestigt aan onderzoeksjournalisten van Proekt dat zij het flesje meesmokkelde naar Duitsland. Volgens een vooronderzoek van het Siberische departement van de Transportpolitie is Pevtsjich op 22 augustus naar Duitsland vertrokken, in een poging “te vermijden een verklaring te geven.”

Dat zij het bewijsmateriaal meenam, zou volgens Proekt ook verklaren waarom Pevtsjich geviseerd wordt in Russische media en Telegram-kanalen (een sociaal medium met chatgroepen) verbonden aan de Russische autoriteiten. Ze werd ervan beschuldigd dat ze een intieme relatie zou hebben gehad met Navalny en dat zij hem wel eens vergiftigd zou kunnen hebben.