Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Gezondheidseconoom Lieven Annemans roept op om coronamaatregelen in vraag te stellen (maar krijgt meteen ook tegenwind)

Written by on 17 september 2020

De journalist hekelt het feit dat op dit moment de spreekwoordelijke doelpalen verplaatst worden terwijl het spel bezig is. “Eerst zegt men dat het aantal besmettingen toeneemt, maar dat die mensen niet in het ziekenhuis komen, omdat het voornamelijk jongeren zijn. Straks zul je zien dat de ziekenhuizen vollopen, maar dat men zegt dat de patiënten al na drie of vijf dagen het ziekenhuis mogen verlaten. En als de intensive care volloopt, zal men zeggen dat we de ziekte in vergelijking met maart en april beter kunnen behandelen.”

Het maakt de journalist, die naar eigen zeggen al een half jaar als een kluizenaar leeft, dan ook boos dat de huidige situatie mogelijk langer zal duren omdat anderen de maatregelen minder goed naleven dan hij zelf doet. De Ceulaer vreest dat open brieven, zoals die van Annemans, de motivatie bij de bevolking om de maatregelen na te leven “niet hebben opgekrikt”.

Bekijk hier de reactie van journalist Joël De Ceulaer in “De afspraak”: