Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Elton John brengt onuitgegeven werk uit eigen archief uit: “Lockdown gaf me ruimte om stil te staan en terug te kijken”

Written by on 17 september 2020

Onverwacht vrije tijd dus voor de Brit, en vooral even ruimte om stil te staan bij zijn lange carrière. Al meer dan een halve eeuw maakt sir Elton John muziek, met veel internationaal succes. Zeker in de jaren 70, 80 en 90 stapelen de hits zich op. Heel wat zeldzame opnames uit zijn beginperiode, eind jaren 60 en begin jaren 70, zijn echter nooit op plaat verschenen. De achtdelige (!)  plaat – met authentiek archiefmateriaal en veel onbekend werk – zal “Elton: Jewel Box” heten, en komt op 13 november uit.  

Op de plaat staan maar liefst 148 nummers, waarvan er 60 nooit eerder zijn uitgebracht. Het gaat om opnames die zijn gemaakt tussen 1965 en 2019. Daarbij horen uiteraard veel samenwerkingen met Elton Johns vaste “compagnon de route” en tekstschrijver Bernie Taupin. Er zit ook een unieke demoversie bij van het nummer “Sing me no sad songs”, uit 1969. Op twee van de acht cd’s geeft Elton John als curator van de plaat tekst en uitleg bij zijn selectie, en vertelt hij het verhaal achter de nummers.