Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


De deadline verstrijkt vandaag, maar premier Wilmès mag (nog even) blijven zitten

Written by on 17 september 2020

Wat gaat er dan gebeuren in de Kamer vandaag? Bitter weinig, tenzij – voor wie daar van houdt – wat spektakel. Zo kondigde het Vlaams Belang al aan dat het een motie van wantrouwen gaat indienen tegen de regering-Wilmès. “Mijn moeder zaliger zei altijd: “Als je iets belooft, moet je je aan die belofte houden””, zei partijvoorzitter Tom Van Grieken daarover in De ochtend op Radio 1. “Mevrouw Wilmès heeft beloofd dat het mandaat maar voor zes maanden zou zijn, en dat ze nadien weer naar het parlement zou stappen. Dat gebeurt nu niet. Ze neemt een loopje met de democratie. Dat is zoals president Kabila in Congo, die ook zijn termijn steeds verlengt.” 

Dat zal zonder twijfel veel decibels op de Kamerbanken veroorzaken, maar wel geen enkel praktisch resultaat. De Vivaldipartijen beschikken over een comfortabele meerderheid en kunnen op dit moment elke aanval makkelijk afslaan. Er zal vandaag niet eens gestemd worden, aangezien de wet een afkoelingsperiode van 48 uur voorschrijft als er een motie van wantrouwen wordt ingediend.