Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Nee, Rowling is niét dood, maar #RipJKRowling leeft: hoe haar populariteit een knauw lijkt te krijgen na nieuw boek

Written by on 16 september 2020

Hoe het ook geïnterpreteerd wordt: op Twitter is de hashtag  #RipJKRowling trending waarbij fans de schrijfster, die met haar Harry Potter-reeks haast een iconische status bereikt had, niet langer begrijpen. 

Rowling werkte zich begin juni al in de nesten met onderstaande tweet. Ze gaf commentaar op een artikel waarin een opiniemaker het had over “mensen die menstrueren”. Rowling worstelde met die omschrijving, want volgens haar was daar een eenvoudigere beschrijving voor, mensen die menstrueren zijn volgens haar namelijk gewoon “vrouwen”.