Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Hoeveel onderwijspersoneel en leerlingen zijn besmet of in quarantaine na twee weken school? Een overzicht

Written by on 16 september 2020

“Het is nog erg vroeg om al grote conclusies te trekken”, merkt minister Weyts op. “Het virus heeft een incubatieperiode van ongeveer 2 weken en dus vertellen deze eerste cijfers vooral iets over het einde van de zomervakantie.”

Zo lijkt het er voorlopig nog op dat de meeste vastgestelde besmettingen opgelopen werden buiten de schoolmuren. Er lijken ook nog amper gevallen te zijn waarbij leerkrachten besmet worden door leerlingen.

“We moeten nu vooral het hoofd koel houden”, besluit Weyts. “Dat betekent dat we de veiligheidsmaatregelen rigoureus moeten aanhouden. Het betekent ook dat iedereen de adviezen van de CLB’s en het Agentschap Zorg en Gezondheid goed moet opvolgen, zonder te overreageren met extra sluitingen of quarantaines. Want dan moeten te veel mensen getest worden, raakt het lokale zorgsysteem overbelast en het lokale leven ontregeld”.

Het onderwijsveld vergadert morgenavond opnieuw om eventuele maatregelen voor de scholen en de CLB’s te bespreken.