Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Celebrity’s bevriezen Facebook- en Insta-account: “Foute informatie heeft serieuze impact op presidentsverkiezingen”

Written by on 16 september 2020

De boycot krijgt navolging van sterren als Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Sacha Baron Cohen, Katy Perry en Ashton Kutcher, en maakt deelt uit van de #StopHateforProfit-campagne van een aantal mensenrechtenorganisaties.

Zij klagen sinds juni aan dat Facebook en Instagram niet genoeg doen om haatdragende taal en desinformatie tegen te gaan. Vorig jaar beloofde Facebook-baas Mark Zuckerberg nieuwe regels om desinformatie aan te pakken, maar vrijheid van meningsuiting blijft centraal staan.

Meer dan 90 bedrijven besloten alvast te stoppen met adverteren op socialemediakanalen wat onder meer de aandelen in Facebook deed zakken.