Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


België wil 100 tot 150 kwetsbare asielzoekers uit afgebrande kamp op Lesbos opnemen

Written by on 16 september 2020

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) had vandaag een onderhoud met de Griekse regering. Griekenland vroeg ons land daarbij om een zeker aantal kwetsbare asielzoekers op te nemen uit het vluchtelingenkamp van Moria, op het Griekse eiland Lesbos, dat bijna volledig is platgebrand.

België stelt voor om 100 tot 150 kwetsbare asielzoekers op te nemen. Met kwetsbare asielzoekers worden gezinnen met kinderen, moeders en alleenstaande vrouwen bedoeld. Dat heeft het kabinet van De Block bekendgemaakt.

Het voorstel komt bovenop een eerdere Belgische belofte om 12 niet-begeleide minderjarigen uit het kamp op te nemen. Griekenland en België moeten nu verder bespreken hoe de “relocatie” uitgevoerd zal worden.