Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Al zeker drie universiteiten starten academiejaar in code oranje

Written by on 16 september 2020

In principe mag het hoger onderwijs in Vlaanderen starten onder code geel, met halfvolle aula’s. Maar de universiteiten van Gent, Antwerpen en Hasselt nemen al strengere maatregelen. 

Code oranje voor de universiteiten, dat betekent dat er nog altijd lessen doorgaan op de campus, maar met een mindere bezetting. De capaciteit van de aula’s wordt tot twintig procent beperkt en daardoor zullen heel wat studenten online leskrijgen. “Ook dan kunnen we onze studenten kwaliteitsvol onderwijs aanbieden”, zegt Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen. Alle practica kunnen doorgaan, met afstand en mondmasker.