Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


UPDATE: Matthieu Bonne (van Kamp Waes) zwemt als eerste ooit Belgische kust af

Written by on 15 september 2020

Avonturier Matthieu Bonne deed er maar liefst 23 uur en 3 minuten over om de volledige Belgische kust af te zwemmen. Hij is de allereerste persoon die daar in slaagt. Hij vertrok gisterenmiddag om 16.00 uur in De Panne en kwam rond 15.00 uur toe in Knokke-Heist. “Hij lag een beetje achter op schema door de stroming in Oostende”, zegt zijn coach Stefaan Maene. “Hij had het heel lastig vannacht. Hij raakte niet goed vooruit door de stroming en in De Haan was het helemaal donker. Het is prachtig weer, maar zeewater van 18 graden is voor zo’n zwemtocht echt koud. Hij heeft het zichzelf opgelegd om, net zoals de kanaalzwemmers, in een zwembroek te zwemmen.”