Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Tot midden 2021 zullen we minder in de file staan en dit is waarom 

Written by on 15 september 2020

De Nationale Bank van België (NBB) publiceerde afgelopen week op het eerste zicht hoopvolle cijfers. De groei van het Bruto Binnenland Product (BBP) zou in het derde kwartaal van 2020 naar verwachting opveren tot 8 procent, nadat de economische activiteit in de eerste twee kwartalen met respectievelijk 3,5 en 12,1 procent was teruggevallen. Geert Langenus van de NBB waarschuwde gisteren in De Ochtend op Radio 1 echter voor overdreven optimisme. “Na het initiële herstel na afloop van de zwaarste coronamaatregelen zien we in de laatste conjunctuurindicatoren dat de relance weer begint te haperen. Dat komt door de recente heropflakkering van het virus maar vooral door de onzekerheid bij mensen: zal ik mijn job kunnen houden, hoe lang gaat dit nog allemaal duren?” Veel Belgen houden nu al de vinger op de knip en geven minder geld uit, en dat is op termijn nog eens slecht nieuws voor veel bedrijven en de overheid. 

Deze grafiek van Johan Van Gompel, docent bij de Universiteit Antwerpen, toont perfect aan hoe de files meegolven met de economische conjunctuur.