Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Rekruut Elisabeth in Elsenborn: de kroonprinses start haar militaire opleiding aan de KMS met een initiatiekamp

Written by on 15 september 2020

“We hebben de gezondheid rond corona, maar we hebben ook de gezondheid van de leerlingen,” legt Vanhavermaet uit. “Ze moeten zich toch ook op een deftige manier kunnen voorbereiden op hun sporttesten, en dus hebben we een conditietraining die Covid-proof is, waarbij de studenten afstand kunnen houden.”

“Slapen kunnen de studenten nog wel met meer op één kamer. “De leerlingen slapen nu op een kamer van zes, maar slechts met drie personen, omdat er genoeg afstand zou zijn. Onze mess is deze keer geen gewone kantine. We hebben meer tafels kunnen zetten, de leerlingen eten elk aan een uiteinde.”

Het kamp in Elsenborn duurt vier weken, als Elisabeth hiervoor slaagt, krijgt ze haar blauwe muts van de KMS, en stapt ze meteen mee op in haar eerste parade, op 25 oktober.