Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Naar huisarts of naar testcentrum voor coronatest? Hoe zit dat precies?

Written by on 15 september 2020

Veel mensen weten echter niet goed wat ze moeten doen en nemen contact op met de huisarts. Die worden overstelpt met vragen en dringen aan op een betere communicatie. De huisartsen vrezen dat ze het anders niet meer gaan kunnen bolwerken, nu het aantal coronabesmettingen stijgt en het gewone griepseizoen voor de deur staat. 

Ook volgens viroloog Steven Van Gucht kan de communicatie naar de bevolking toe nog heel wat beter. Hij dringt aan op eenvoudige procedures en eenvoudige communicatie. “Mensen zouden al heel goed op voorhand moeten weten hoe alles in elkaar zit. Nu begrijpen ze het meestal niet en gaan ze naar de huisarts voor raad.”