Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Is er echt nood aan beter bosbeheer in de VS, zoals president Trump beweert?

Written by on 15 september 2020

Al meer dan drie weken worden de Amerikaanse staten Californië, Oregon en Washington geteisterd door alles vernietigende bosbranden. De branden zijn wellicht aangestoken, maar door het extreem warme weer aan de westkust razen ze met gemak voort.

De Amerikaanse president wijst daarbij met een beschuldigende vinger naar de gouverneurs van de staten, die volgens hem aan beter bosbeheer zouden moeten doen. “Het is duidelijk dat de bodem van die bossen niet proper is, dat moet proper gemaakt worden”, zei hij eerder deze week. Ook gisteren bij zijn bezoek aan Californië wees Trump er nog eens op, verwijzend naar Europese landen als Oostenrijk en Finland waar wel aan goed bosbeheer gedaan zou worden.

Beluister het gesprek met dendroklimatologe Valerie Trouet in “De ochtend”: