Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


3 migranten verdronken voor de kust van Kreta, meer dan 50 anderen gered

Written by on 15 september 2020

De boot waarop de migranten zaten, zonk zo’n twintig kilometer ten oosten van Kreta, in op dat moment zeer woelig water. Meer dan vijftig migranten konden gered worden, maar voor drie van de opvarenden kwam alle hulp te laat. Het zou om een vrouw en twee kinderen gaan.

De kustwacht werd naar verluidt gealarmeerd door een man die vanop de boot een noodnummer zou hebben gebeld. De zoekactie naar nog meer overlevenden of slachtoffers gaat nog voort. In moeilijke omstandigheden, want er staat een stevige wind. Zeven schepen en twee helikopters worden daarvoor ingezet.

Al is het niet duidelijk hoeveel mensen er oorspronkelijk aan boord waren en of er dus nog vermisten zijn. Ook de overlevenden konden daar geen antwoord op geven.