Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Twee buitenlandse labo’s bevestigen vergiftiging Russische oppositiepoliticus Navalny met novitsjok

Written by on 14 september 2020

Opnieuw eist de Duitse regering verklaringen van Rusland. Duitsland gaat ervan uit dat enkel iemand met erg hooggeplaatste connecties binnen de Russische macht aan het bijzonder gevaarlijke, militaire zenuwgif novitsjok kan geraken.

Rusland is zelf lid van de OPCW, maar of het de resultaten van het onderzoek zal erkennen, is onzeker. Rusland ontkent iedere betrokkenheid en zegt dat Duitsland nog geen enkel bewijs heeft voorgelegd. Het Kremlin sugerreert dat de uitspraken van Berlijn bedoeld zijn om Rusland in een slecht daglicht te plaatsen.