Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 20:00


Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische “grote broer”

Written by on 14 september 2020

De persoonlijke ontvangst door de Russische president Poetin is voor Loekasjenko een grote opsteker. Hij kan laten zien dat hij het zich gerust kan permitteren om naar het buitenland te reizen, ondanks de dagelijkse grote protesten in Wit-Rusland die nu al vijf weken duren.

Loekasjenko liet zich de laatste tijd zien in legeruitrustig met een kalasjnikov in de hand voor zijn paleis. Maar vandaag wordt hij door Poetin ontvangen als wettelijke president van Wit-Rusland. En dat terwijl de EU hem niet eens erkent als verkozen leider.

Bekijk het verslag uit “Het Journaal” hier en lees voort onder de video: