Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Liveblog – Naar gemiddeld 681 besmettingen per dag, scholen in Italië openen deuren: 8 miljoen leerlingen keren terug

Written by on 14 september 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De coronacijfers op een rij

Gemiddeld testen er per dag nu 681 mensen positief. Dat is 42% meer dan de week ervoor. Afgelopen donderdag was een piekdag met bijna 940 gevallen. Maar de grote meerderheid van hen wordt niet erg ziek.

De voorbije week werden er elke dag gemiddeld 30 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, dat aantal blijft dus laag, al is het wel bijna een verdubbeling tegenover de week ervoor.

Gisteren lagen er 291 mensen in het ziekenhuis, van wie 71 op intensieve zorg. Het aantal overlijdens blijft wel nog dalen, van 3 naar 2 per dag.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt ook een nieuw dagrecord aan coronabesmettingen. Op 24 uur zijn er wereldwijd bijna 308.000 nieuwe besmettingen vastgesteld, vooral in India, de Verenigde Staten en Brazilië. In totaal zijn er officiëel al meer dan 917.000 mensen wereldwijd overleden door corona. 

De coronacijfers in ons land vertonen al eventjes een stijgende trend. Verontrustend, maar we leven nu wel anders dan begin dit jaar en dat zal ook een rol spelen. Lees er hier alles over:  

Zes maanden na de lockdown: hoe zit het met ons welzijn?

Exact een half jaar geleden is ons leven ingrijpend veranderd, want op 14 maart gingen de eerste van een hele reeks coronamaatregelen in. Hoe groot was de mentale impact daarvan en wat met de toekomst nu de donkerste periode van het jaar voor de deur staat? We vroegen het psychiater Dirk De Wachter en psycholoog Inez Germeys. “Ik denk dat deze situatie meer op lange dan op korte termijn een belangrijk psychisch effect gaat hebben”, zegt Germeys.

Italiaanse scholen na 6 maanden terug open

In Italië gaan vandaag de scholen weer open. Italië was het eerste land waar de scholen de deuren sloten door corona, begin maart. Nu is het ook het laatste Europese land dat de scholen heropent. 8 miljoen kinderen en jongeren in Italië mogen na zes maanden terug naar school.

Er gelden wel strenge afstandsregels: zo mag aan een tweepersoonsschoolbank maar één leerling plaatsnemen. Elke school moet ook een “COVID-kamer” hebben waar een leerling met symptomen meteen geïsoleerd kan worden. Scholen moeten de temperatuur van kinderen meten, en ieder kind ouder dan 6 moet de hele dag een mondmasker dragen.

AFP or licensors

Herbeleef de liveblog van zondag 13 september

 In Israël gaat een nieuwe lockdown in en in eigen land pleit premier Wilmès ervoor dat er zo snel mogelijk een nieuwe regeringsploeg komt, al houdt ze zich ter beschikking van het parlement.

Herlees de liveblog van 13 september: