Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Open Monumentendag lokt in coronatijd toch 290.000 bezoekers

Written by on 13 september 2020

Vlaams minister van onroerend erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) racete op zijn eerste Open Monumentendag door de Vlaamse provincies. Hij kondigde aan de financiering van de restauratie van erfgoed te willen herbekijken. “We hebben de neiging het zeer ver te laten komen en dan totaalrenovaties te doen”, zegt Diependaele.

Hij wil de financiering van het onderhoud van monumentale gebouwen verhogen zodat renovatiekosten op lange termijn gedrukt worden. De minister wil ook dat premies sneller toegekend worden en dat lokale besturen een belangrijke rol krijgen in het beheer van het patrimonium. “We zitten vandaag met een wachtlijst van 5 tot 6 jaar. Dat is niet goed voor lokale besturen en private eigenaars die zin en goesting hebben om te investeren.”