Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Op zoek naar modernistische gebouwen in de Westhoek en andere tips voor Open Monumentendag

Written by on 13 september 2020

Het Belgisch-Japanse architectenduo Els en Keizo hebben plannen voor deze modernistische parel. Ze brengen er hun eigen “Atelier Ke” in onder, maar “dit is ook een publiek gebouw, wij zijn enkel passanten in de geschiedenis,” klinkt het bescheiden. Na een architectuur-historisch en kleurenonderzoek wordt dit een samenwerkruimte voor creatieve beroepen, met name ambachtslui. En ook een plek voor culturele uitwisseling met Japan, een ontbijtkamer, een Japanse badruimte.

“We willen iedereen uitnodigen om dit te ontdekken. Het is Belgisch erfgoed dat op de kaart mag gezet worden. Huib Hoste speelde een grote rol in de geschiedenis met zijn visie op technieken en materialen voor een nieuw soort ruimtes.”